Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA JARZYNOWA Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Składniki: - 2 duże ziemniaki - dwie garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej - garść mrożonej kukurydzy - 4 marchewki - 2 ząbki czosnku - 3 kostki warzywne - "Ziarenka Smaku" ziołowe - cząber - pieprz - śmietana

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, płuczemy. Wrzucamy do garnka razem z mrożoną fasolką szparagową i kukurydzą. Marchewki i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy je do reszty warzyw. Całość zalewamy wodą. Dodajemy kostki warzywne i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy do smaku: "ziarenka" ziołowe, cząber i pieprz. Zupę zdejmujemy z gazu, odlewamy trochę do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany. Dolewamy do zupy.

poniedziałek, 22 czerwca 2009, cigana