Blog > Komentarze do wpisu

ZUPA JARZYNOWA Z ZIELONĄ FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

Składniki: - 2 duże ziemniaki - dwie garści mrożonej zielonej fasolki szparagowej - garść mrożonej kukurydzy - 4 marchewki - 2 ząbki czosnku - 3 kostki warzywne - "Ziarenka Smaku" ziołowe - cząber - pieprz - śmietana

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, płuczemy. Wrzucamy do garnka razem z mrożoną fasolką szparagową i kukurydzą. Marchewki i czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Dorzucamy je do reszty warzyw. Całość zalewamy wodą. Dodajemy kostki warzywne i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajemy do smaku: "ziarenka" ziołowe, cząber i pieprz. Zupę zdejmujemy z gazu, odlewamy trochę do miseczki i mieszamy z kilkoma łyżkami śmietany. Dolewamy do zupy.

poniedziałek, 22 czerwca 2009, cigana

Polecane wpisy

  • ZUPA GRZYBOWA

    Składniki:- dwie garści suszonych grzybów - 4 kostki warzywne - 2 średniej wielkości cebule- 1 ząbek czosnku- łyżeczka marynowanego imbiru - sól- łyżka masła- ś

  • ZUPA-KREM Z ZIELONEGO GROSZKU

    Składniki: - 1 cebula - 2 łyżki masła- opakowanie mrożonego groszku - 3/4 l bulionu warzywnego - 5 łyżek śmietany 12 proc.- 2 ząbki czosnku Przygotowanie: Cebul

  • ZUPA Z SOCZEWICY

    Składniki:- 1 szklanka soczewicy - 2 cebule - 2 ząbki czosnku- 2 łodygi selera naciowego - 2 marchewki - puszka pomidorów - 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego